На загальних зборах громадян селища за 2016 рік

Дата: 20.03.2017 08:40
Кількість переглядів: 992

Фото без опису Фото без опису

                                                                   ШАНОВНІ МЕШКАНЦІ СЕЛИЩА!

Сьогодні, на виконання ст.4  Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» ми проводимо загальні збори мешканців селища з метою оцінки роботи Деснянської селищної ради і її виконавчого комітету за період  з  березня 2016 року по  березень 2017 року.

Свою роботу я будував, перш за все ,виходячи з вимог та повноважень наданих Законом України « Про місцеве самоврядування в Україні» і вона є невіддільною від роботи нашого депутатського корпусу, роботи виконавчого комітету, роботи посадових осіб селищної ради.

Одним з важливих завдань в роботі селищної ради я вбачаю роботу по виконанню побажань виборців.

Рік,що минув, був  нелегким для об’єднаної громади. 

Але  відбулося дуже багато позитивних подій.

За основу роботи в цей період було прийнято  план соціально – економічного розвитку громади на 2016 рік , затверджений на сесії селищної ради та оприлюднений на загальних зборах мешканців селища.

         Щодо реалізації програми соціально – економічного розвитку селища, то в даний період з метою підтримання в належному стані території селища і лісопосадок в квітні, травні, липні, серпні та жовтні проводились планові Дні довкілля разом з працівниками БУ – 1 та командуванням 169 НЦ і залученням їх особового складу. З підприємцями було проведено спільні наради, щодо дотримання їх територій в належному стані та про продаж спиртних напоїв на території селища  військовослужбовцям.  При всіх трудозатратах даних організацій прикро спостерігати, що частина мешканців селища не виконує свої громадські обов’язки в  тому числі і фізичні особи – підприємці,які не заключили договори на вивіз сміття з ТОВ « Екосервіс – Козелець».

Також навесні за  заявами окремих мешканців, буде проведено розчистку прибудинкових дерев з метою кращого освітлення помешкань. Крім вирубки було проведено озеленення територій.  Що стосується вуличного освітлення, то в 2016 році ліхтарі зовнішнього освітлення працюють з початку сутінок до 12 години вечора, а в ранішній час з 5 години ранку до світанку. Вулиця від 7 КПП до шпиталю освітлювалась постійно, перебоїв не було. Працювало  освітлення на всіх сміттєзбірниках твердих побутових відходів.

Проводився  ямковий ремонт доріг селища.

Активну  позицію з реалізації суспільних питань проявляють депутати селищної ради, які представляють інтереси територіальної громади і приймають від її  імені рішення.  Хочу відзначити роботу депутатів селищної ради, таких,як  Сорокіна Алла Володимирівна,Титаренко Ольга Георгіївна, голів постійних комісій селищної ради Йосипенка Миколу Семеновича, Якубенко Ірину Анатоліївну, Боровських Наталію Миколаївну.

За домовленістю з депутатами та мешканцями будинків, які зацікавлені в благоустрої території біля будинку, селищна рада виділяє матеріал, фарбу і цвяхи для благоустрою огорож прибудинкових клумб, лавочок для  відпочинку.

В 2016 році селищною радою  було встановлено  знак про заснування 169 навчального центру та Деснянської селищної ради  на місці колишнього пам’ятника Леніну,  облаштована площадка для відпочинку. Біля Гарнізонного будинку офіцерів також облаштована площадка для відпочинку. На території селища встановлено велику кількість дитячих майданчиків.

Силами добровільної народної дружини, з метою попередження правопорушень ,проводяться рейди – перевірки розважальних закладів щодо дотримання підприємцями правил торгівлі алкогольними та тютюновими виробами неповнолітній молоді та дотриманням встановленого режиму роботи. Тому хочу виразити подяку голові ДНД Прохоренку Валерію Яковичу та членам ДНД.

В своєму звіті я не можу конкретно зупинитись на кожному питанні, які розглядалися  на сесіях Деснянської селищної ради і засіданнях її виконавчого комітету і які відносились до проблем і життєдіяльності Деснянської громади, а тому назву короткі цифри:

  1. в період з  березня 2016 року по березень 2017 року було проведено  11 засідань сесії селищної ради, на яких розглянуто  більше 100  питань, що стосуються життєдіяльності громади;
  2. було проведено 12 засідань виконавчого комітету, на яких розглянуто більше 70 питань;
  3. були надані  матеріальні допомоги   мешканцям  селища на суму   142тис.700 грн. ,матеріальна допомога  до Дня Перемоги на суму 5тис. 500 грн, матеріальна допомога на поховання в сумі 10тис.грн., надання одноразової допомоги  учасникам АТО в сумі  27 тис.грн.
  4. перераховано коштів на суму 186,2 тис.грн. Козелецькому АТП для перевезення пільгової категорії громадян;
  5. перераховано кошти в сумі 265,3 тис.грн. для отримання інсуліну хворим на цукровий діабет;
  6. перераховано кошти в сумі 40тис. грн. дитині, хворій на муковісцидоз;
  7. стратегічною метою селищної ради на 2016 рік було виконання завдань, з якими селищна рада  справилась майже стовідсотково:
  • оновлена матеріально – технічна база в селі Косачівка, відремонтовано приміщення  адмінбудівлі;
  • оновлена матеріально – технічна база в селі Короп’є, відремонтовано приміщення адмінбудівлі;
  • розпочато ремонт дороги Лошакова Гута – Сорокошичі;
  • завершено будівництво підвідного газопроводу до села Отрохи;
  • відремонтовано Будинок культури в селі Короп’є та в селі Морівськ, розпочато ремонт покрівлі в селі Тужар;
  • здійснено капітальний ремонт покрівлі в Деснянській ЗОШ І-ІІІ ступенів;
  • здійснено капітальний ремонт системи опалення в Тужарській ЗОШ;
  • продовжуємо переобладнання вуличного освітлення енергозберігаючими лампами

Селищна рада  відшкодовує 60% коштів батьківської плати за  харчування в дитячому садочку, 60%  за харчування школярів 1-4 класів.

    В 2016 році в селищі зареєстровано  60 народжень,   56 шлюбів, померло в 2016 році  112 мешканців громади.

                Хочу завершити свій виступ і надати слово  своїм колегам, і хочу подякувати виконавчому комітету селищної ради, працівникам апарату селищної ради за порозуміння і підтримку в роботі, конструктивну і ділову співпрацю у розв’язанні питань соціально – економічного розвитку громади.Шановні  присутні! Давайте спільно вирішувати всі проблеми, які в нас є,але це можливо лише тоді, коли кожен з нас буде відноситися до селища так, як до своєї домівки. А ми завжди налаштовані на плідну співпрацю та на діалог з усіма, хто бажає щось зробити для себе і свого селища.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь