Участь в засіданні круглого столу на тему: «Реформа децентралізації в галузі культура».

Дата: 07.04.2017 09:46
Кількість переглядів: 792

                                      

  5 квітня 2017 року за ініціативи Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської обласної державної адміністрації в приміщенні обласного художнього музею ім. Г.Галагана відбулося засідання круглого столу за участю радника Міністра культури України Ірини Володимирівни Френкель, керівництва Департаменту культури і туризму, національностей та релігій обласної державної адміністрації, начальників відділів Департаменту, голів та фахівців в галузі культури об’єднаних територіальних громад, керівників та представників обласних закладів культури. 

     Відкрив засідання директор Департаменту культури і туризму, національностей та релігій ОДА Левочко Олександр Володимирович. 
    Радник Міністра культури України Ірина Френкель після знайомства з присутніми розповіла про хід реформ децентралізації в України, детально зупинилась на останніх сучасних тенденціях в галузі культури та нових напрацювання в законодавчій базі. Основну увагу у своїй доповіді радник Міністра культури України приділила діяльності об’єднаних територіальних громад в сфері культури, створення культурно-дозвілевих комплексів в ОТГ, ознайомила з вже існуючими та ефективними моделями громад Європи та інших областей України, зокрема Рівнинської та Вінницької областей. 

     Мова також йшла про створення кожною громадою свого власного оригінального цікавого для інвесторів та привабливого для туристів культурного продукту, який буде працювати на громаду та створювати додаткову вартість її території. Тому майбутнє галузі культури вбачається за проектним менеджментом, написанням мистецьких проектів та їх підтримки як державою так і закордонними благодійними фондами. 

     Представники об’єднаних територіальних громад закладів культури області мали змогу задати раднику Міністра культури України свої запитання, поділитися власними напрацюваннями, відбувся продуктивний діалог та обговорення найгостріших галузевих проблем.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь