Потерпілі на виробництві мають право на безоплатне лікування

Дата: 10.04.2018 15:34
Кількість переглядів: 396

Володимир Саєнко: потерпілі на виробництві мають право на безоплатне лікування – його оплачує Фонд соцстраху

Фонд соціального страхування України 100-відсотково фінансує послуги з медичної допомоги для кожного потерпілого на виробництві, у тому числі здійснення оперативних втручань, проведення діагностики, забезпечення лікарськими засобами та виробами медичного призначення. Про це повідомив голова правління Фонду соцстрахування Володимир Саєнко.

Так, за 2017 рік в закладах охорони здоров’я за рахунок коштів ФССУ було проліковано та забезпечено медичною реабілітацією 11 517 потерпілих на виробництві. Лікарськими засобами та виробами медичного призначення в аптечних закладах забезпечено 18 965 осіб, у тому числі 910 внутрішньо переміщених осіб.

«Потерпілі на виробництві, особи з інвалідністю внаслідок трудового каліцтва мають право на отримання необхідного їм лікування за рахунок коштів Фонду соцстрахування. Мова не лише, наприклад, про разове проходження МРТ, оплату операції і курсу ліків під час гострого періоду захворювання або одразу після нещасного випадку на виробництві. З бюджету Фонду фінансується лікування всіх прямих наслідків страхового випадку до відновлення здоров’я, або упродовж усього життя потерпілого у разі визначеної в цьому потреби», – пояснює Володимир Саєнко.

За його словами, особі з інвалідністю не потрібно самостійно сплачувати за жодну медичну послугу чи лікарський препарат, якщо потреба в них визначена МСЕК і лікарсько-консультативною комісією.

Зокрема, Фонд соцстрахування здійснює фінансування: лікарських засобів, гігієнічних виробів, ендопротезів, діагностичних послуг, медичної реабілітації, медичного нагляду та ін.

 

Прес-служба виконавчої дирекції
Фонду соціального страхування України

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь