Про підсумки роботи  Козелецького відділення управління виконавчої дирекції Фонду у 2018 році

Дата: 29.01.2019 09:36
Кількість переглядів: 418

У 2018 році Козелецьким відділенням управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області загалом було надано своєчасно та в повному обсязі матеріальне забезпечення застрахованим особам, проведено страхових виплат потерпілим на виробництві (членам їх сімей), забезпечено застрахованих осіб та потерпілих внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання медичними, соціальними та  послугами з реабілітаційного і санаторно-курортного лікування. Крім того, велика увага приділялась здійсненню профілактичних заходів, спрямованих на запобігання нещасним випадкам на виробництві, усуненню загрози здоров’ю працівників, викликаної умовами праці, та контролю за дотриманням законодавства з охорони праці. Також спеціалістами відділення вживались заходи з попередження неправомірного використання страхових коштів на підвідомчих підприємствах, в установах і організаціях Козелецького та Бобровицького районів.

За 2018 рік сума витрат на надання матеріального забезпечення склала 13 млн 248,7 тис. гривень. Страхувальниками було подано до відділення 1957 заяв-розрахунків на фінансування для надання матеріального забезпечення на загальну суму 13 млн 277,8 тис. гривень. При цьому, загальна кількість оплачених днів за звітний період становила 51683 дні, що є більшим за минулорічний показник на 8,5 відсотка.

Із цієї суми в структурі витрат найбільшу питому частину, а це 74,0 %, займає допомога по тимчасовій непрацездатності. З урахуванням допомоги по догляду за хворими ця сума склала 9 млн 807,8 тис. гривень.

На забезпечення виплат по вагітності і пологах було направлено кошти в обсязі 3 млн 334,3 тис. грн, (107,0 % до минулорічного показника), що в загальній сумі витрат становить 25,2 відсотка.

Для виплати допомоги на поховання направлено 106,6 тис. грн, (виплачено 26 допомог).

Страхові виплати від Фонду, включаючи надання допомоги по тимчасовій непрацездатності потерпілим, за минулий рік по Козелецькому та Бобровицькому районах отримали 172 потерпілих (членів їх сімей) у загальній сумі 4 млн 095,7 тис. гривень. Ці витрати порівняно з 2016 роком зросли на 334,7 тис. грн, або 11,2 відсотка. У структурі страхових виплат основна частина (97,98 %) припадає на щомісячні страхові виплати: сума витрат склала 4 млн 013,3 тис. грн, допомога по тимчасовій непрацездатності внаслідок нещасного випадку на виробництві (1,58 %), що в сумі складає 64,9 тис. грн, та одноразова допомога (0,43 %), в сумі 17,6 тис. гривень.

Станом на 01 січня 2019 року щомісячну грошову виплату в разі часткової чи повної втрати працездатності, що компенсує відповідну частину втраченого заробітку потерпілого, отримувала 161 особа. Сума витрачених коштів на цей вид допомоги склала 3 млн 861,5 тис. грн, що на 49,32 % більша за минулорічну.

Сума витрат на виплату щомісячної страхової допомоги особам, які мають на це право в разі втрати годувальника, за звітний рік зросла на 34,52 % і склала 151,75 тис. грн, кількість таких отримувачів становить 11 осіб.

Одноразову допомогу в разі стійкої втрати професійної працездатності потерпілому призначено 3 особам на загальну суму 17,55 тис. грн, при цьому середній розмір допомоги на одного потерпілого склав 5,85 тис. гривень.

У 2018 році забезпечення застрахованих осіб та потерпілих внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання медичними та соціальними послугами здійснювалось згідно з визначеною потребою в необхідному обсязі та відповідно до вимог Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування».

Послуги з відновлювального лікування (медичної реабілітації) застрахованих осіб і членів їх сімей у реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів за висновками лікарів отримали 37 хворих на загальну суму 475,0 тис. грн, в тому числі в Бобровицькому районі – 6 осіб, у Козелецькому – 31 особа.

Упродовж 2018 року в закладах охорони здоров’я було проліковано 3 потерпілих на виробництві на суму 21,4 тис. гривень. Лікарськими засобами та виробами медичного призначення через аптечні заклади було забезпечено 3 осіб, сума витрат на які склала 3,4 тис. гривень.

Три особи, що мають інвалідність внаслідок трудового каліцтва, пройшли санаторно-курортне лікування на суму 39,7 тис. гривень. Відповідно до укладених договорів із протезно-ортопедичними підприємствами на суму 59,3 тис. грн, було забезпечено 6 потерпілих на виробництві технічними та іншими засобами реабілітації (протезно-ортопедичними та іншими виробами). Спеціальними засобами пересування (колясками) забезпечено 4 потерпілих на суму 108,9 тис. гривень.

Спеціалістами відділення постійно проводиться цілеспрямована робота з профілактики виробничого травматизму та профзахворювань, надається всебічна допомога роботодавцям із організації роботи з охорони праці. Але такі випадки все ж стаються. За 2018 рік Козелецьким відділенням було зареєстровано 7 нещасних випадків на виробництві, в тому числі один – зі смертельним наслідком (у 2017 році було відповідно 10 випадків, 1 з яких зі смертельним наслідком).

В умовах зростання показників захворюваності населення та, як наслідок, збільшення обсягів фінансових виплат за листками непрацездатності відділенням значна увага приділялась питанням дотримання чинного законодавства страхувальниками при нарахуванні та виплаті допомог за рахунок коштів Фонду.

Для попередження незаконного витрачання коштів Фонду за всіма заявами-розрахунками на етапі опрацювання забезпечено контроль та моніторинг заявлених страхувальниками сум, проводиться розслідування випадків невиробничого травматизму, обґрунтованість видачі та продовження листків непрацездатності лікувальними закладами підвідомчих районів та у співпраці із відповідальними працівниками роботодавців вживаються заходи з усунення виявлених порушень. Завдяки цьому впродовж 2018 року було виявлено 136 випадків порушень, за якими повернуто 34,9 тис. гривень.

У поточному році основними завданнями в роботі відділення є своєчасне та в повному обсязі фінансування виплат та допомог, контроль за обґрунтованістю заявлених страхувальниками страхових коштів, попередження неправомірних витрат на етапі опрацювання заяв-розрахунків, а також проведення заходів із роботодавцями зі зниження рівня захворюваності працюючих та відновлення їх здоров’я.

Фото без опису

Микола Гарбуз, начальник Козелецького

відділення управління виконавчої дирекції

Фонду соціального страхування України в Чернігівській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь