У січні-березні 2019 року платниками Чернігівщини сплачено понад 2,5 млрд грн податків і зборів

Дата: 17.04.2019 15:37
Кількість переглядів: 458

У Головному управлінні ДФС у Чернігівській області повідомили, що до бюджетів усіх рівнів Чернігівщини у січні-березні 2019 року платниками сплачено понад 2,5 млрд грн податків і зборів.

Половина цієї суми спрямована до державного бюджету (1,3 млрд гривень). Надходження перевищили минулорічні на 3,6 відс. або майже на 44 млн грн в основному за рахунок зростання сплати податку на додану вартість (на 27 відс. або на 107 млн грн), податку на доходи фізичних осіб та військового збору (на 18 відс. або на 55 млн грн).

До місцевих бюджетів усіх рівнів надійшло близько 1,3 млрд гривень. До факту минулого року надходження зросли на 18 відс. або на 198 млн гривень. Забезпечено приріст сплачених сум по всіх бюджетоформуючих  податках: по податку на доходи фізичних осіб – на 18 відс. (122 млн грн), податку на майно – на 29 відс. (45 млн грн), єдиному податку з підприємницької діяльності  – на 17 відс. (28 млн грн), рентній платі за користування природними ресурсами – на 26 відс. (8 млн грн).

Затверджені місцевими радами бюджетні призначення в частині надходження податків і зборів виконані в цілому по області на 110 відс. (116 млн грн), що дозволило не лише профінансувати заплановані у І кварталі видатки, а і спрямувати додаткові кошти на розвиток відповідних територій.

Як і у попередніх періодах, за рахунок добровільної сплати податків до місцевих бюджетів надійшло 99,4 відс. загальної суми податкових платежів. Від проведення контрольно-перевірочної роботи та застосування заходів стягнення боргу бюджети територіальних громад поповнились більше ніж на 8 млн гривень.

Крім того, платниками Чернігівщини сплачено понад 1 млрд грн єдиного внеску на загальнодержавне обов’язкове соціальне страхування. Минулорічний рівень перевищено на 21,5 відс. або на 189 млн гривень.

     Сектор комунікацій ГУ ДФС у Чернігівській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь