Необхідність укладання договорів про надання послуг з вивезення побутових відходів від населення.

Дата: 15.01.2021 16:05
Кількість переглядів: 653

Шановні мешканці громади!

Відповідно до ст. 12 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» споживач зобов’язаний укласти договір на надання житлово-комунальних послуг, підготовлений виконавцем на основі типового договору та оплачувати житлово-комунальні послуги у строки, встановлені договором. До категорії споживачів вище вказаний Закон відносить фізичних і юридичних осіб, які отримують житлово-комунальні послуги. Відповідно до ч. 2. ст. 35-1 Закону України «Про відходи» власники або наймачі, користувачі, у тому числі орендарі, джерел утворення побутових відходів, земельних ділянок укладають договори з юридичною особою, яка визначена виконавцем послуг на вивезення побутових відходів та здійснюють оплату таких послуг. До джерел утворення побутових відходів ст. 1 даного Закону відносить об’єкти, на яких утворюються побутові відходи (житлові будинки, підприємства, установи, організації та земельні ділянки).

Відповідно до «Правил благоустрою на території Деснянської селищної ради» затверджених рішенням 24 сесії 7 скликання Деснянської селищної ради від 02.08.2018 року, при виявленні фактів порушення Правил благоустрою уповноважені на те органи мають право складати протоколи, в яких фіксуватимуться дані порушення і на підставі яких буде відкриватись адміністративне провадження. Згідно зі ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення, порушення правил у сфері благоустрою населених пунктів тягне за собою накладення штрафу від 20 до 80 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, на громадян – суб’єктів підприємницької діяльності – від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Відсутність договору на вивезення побутових відходів у фізичної особи є порушенням Законів «Про відходи», «Про житлово-комунальні послуги», «Про благоустрій населених пунктів» та Правил благоустрою Деснянської ОТГ і тягне за собою адміністративну відповідальність.

Згідно рішення виконавчого комітету Деснянської селищної ради №8  від 29.01.2019р. «Про затвердження протоколу комісії по відбору виконавця послуг по вивезенню твердих побутових відходів», переможцем конкурсу виконавця послуг зі збору та вивезення побутових відходів з населених пунктів громади визначено ТОВ «Еко-Сервіс-Козелець». Договори на вивіз побутових відходів необхідно заключати з виконавцем послуги з вивозу побутових відходів з населених пунктів Деснянської ОТГ. Вказана послуга є платною.

Жителям населених пунктів Деснянської громади, які ще не заключили договори на вивіз побутового сміття, необхідно зробити це в найближчий час.

Контактні телефони ТОВ «ЕКО-СЕРВІС-КОЗЕЛЕЦЬ»:

4-18-96, (096) 566 97 39, (093) 362 66 69

Документи необхідні для укладання договору про надання послуг з вивезення побутових відходів від населення:

1. Паспорт громадянина України (ксерокопія);

2. Ідентифікаційний номер (ксерокопія).

Оплата здійснюється шляхом укладення договору із виконавцем послуг.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь