ЕКСПРЕС-ІНФОРМАЦІЯ

Дата: 03.02.2021 09:20
Кількість переглядів: 691

Новий рік лише розпочався, а на Козелетчині вже виникло 16 пожеж, що на 50,3% більше ніж за аналогічний період минулого року. Основна їх кількість припадає на приватний житловий сектор. Крім того, внаслідок дії небезпечних факторів вогню загинуло 2 особи, ще 1 травмовано. Причиною такої сумної статистики, є нехтування громадянами елементарними правилами пожежної безпеки.

Зазвичай, причиною виникнення займань у помешканнях є нехтування самими ж людьми елементарних правил пожежної та, в першу чергу, власної безпеки. Паління у ліжку, перенавантаження або несправність електромережі часто призводять до пожеж у побуті. Крім того, для обігріву власних домівок люди використовують саморобні або несертифіковані електрообігрівачі, а також порушують правила експлуатації пічного опалення.

5 січня о 08:00 до Служби порятунку "101" у смт Козелець надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку по вул. Незалежності, що у м. Остер. Сусіди помітили горіння й зателефонували за номером "101".За викликом на місце події оперативно прибули два відділення вогнеборців ДСНС з м. Остер та смт Козелець, а також рятувальники залучили пожежних військової частини А-0665 учбового центру "Десна". За допомогою спецінструменту надзвичайники зняли решітку на вікні однієї з кімнат помешкання, вивели з небезпечної зони 70-річну господарку будинку. В результаті пожежі господарка отримала опіки правої половини обличчя та правої кісті 1 стадії, опік верхніх дихальних шляхів. Ймовірною причиною виникнення пожежі послужило коротке замикання електромережі. 

09 січня о 15:20 до Служби порятунку "101" у смт Козелець надійшло повідомлення про пожежу приватного житлового будинку в с. Красилівка. На місце пригоди прибули три відділення вогнеборців 5-ої Державної пожежно-рятувальної частини смт Козелець, 5-го Державного пожежно-рятувального посту смт Олишівка, а також місцева пожежна команда с. Підлісне. Рятувальники оперативно розгорнули сили і засоби, в апаратах захисту органів дихання і зору відшукали та винесли із задимленого помешкання 80-річну господарку. Нажаль, на той момент жінка померла внаслідок дії небезпечних продуктів горіння. Ймовірно, причиною трагедії послужило порушення правил пожежної безпеки при експлуатації нагрівальної печі. До гасіння залучалося 14 вогнеборців та 3 одиниці спеціальної техніки.

20 січня о 23:56 до Служби порятунку "101" смт Козелець надійшло повідомлення про пожежу в одному з будинків по вул. Зайцева, що в м. Остер. За викликом на місце події оперативно прибуло три відділення У ДСНС України у Чернігівській області у складі 7 чоловік особового складу та 3 одиниць техніки. На той момент в будинку спостерігалося горіння та щільне задимлення. В апаратах захисту органів дихання та зору надзвичайники спільними діями о 00:25 загоряння локалізували, а о 02:35 остаточно ліквідували. Під час гасіння в одній з кімнат помешкання вогнеборці виявили тіло 65-річного власника помешкання без ознак життя. Причина пожежі наразі встановлюється.

Фото без опису

 

Козелецький РВ Управління ДСНС України у Чернігівській області звертається до всіх мешканців району: дотримуйтесь правил безпечної поведінки, будьте пильними, не випробовуйте долю. Не лягайте у ліжко з непогашеним недопалком, особливо перебуваючи у нетверезому стані, не залишайте без нагляду електропобутові прилади, слідкуйте за поведінкою дітей та не залишайте їх на самоті. Уважно перевірте пічки та димарі на наявність тріщин, виконайте їх чистку та ремонт. Дбайте про власну безпеку та безпеку оточуючих Вас людей!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь